The Killing (1956)

09. Mar, 2017
Kl. 19:00
Pris: 40 / 60,-
Event type:

Et kupp på veddeløpsbanen i milliondollarsklassen!

Vi kjenner nok Hollywood-legenden Stanley Kubrick best fra storfilmer som Spartacus, The Shining og Full Metal Jacket, men den Bronxfødte regissøren begynte sin spede karriere med å lage kortfilmer på stramt budsjett, og han fikk sitt gjennombrudd i 1956 med The Killing (hans første «Major Hollywood Picture»). Som hans tidligere filmer ble denne laget uten særlige midler, og krevde mye kreativitet fra regissørens side for å fullføre prosjektet. Resultatet er en nervepirrende og mesterlig kuppfilm i film noir-sjangeren! Strukturen i filmen er typisk for 40- og 50-tallsfilmer i samme sjanger, da den er en såkalt «Caper-movie», som vil si at handlingen i filmen dreier seg rundt planleggingen av det store kuppet de skal gjennomføre.

I filmen er det pengene fra veddeløpsbanen som skal stjeles (hele to millioner dollars!), og det skal skje i det syvende løpet! Den erfarne Jonny Clay er mesterhjernen bak det hele, og han samler sammen et «crack team» for å gjennomføre sitt siste kupp før han trekker seg tilbake. Med på laget får han med seg en korrupt politimann, en veddeløpsteller for å få tilgang til bakrommet, en skarpskytter som kan ta ut favoritthesten, en muskelbunt av en bryter og selvfølgelig banens bartender!

English: In this Stanley Kubrick classic, the veteran criminal Johnny Clay assembles his crack team of experts to pull one last heist before he rides into the sunset!

Fakta
Årstall: 1956
Regissør: Stanley Kubrick
Land: USA
Lengde: 84 minutter
Format: 35mm

Pris: 40,- / 60,-
+ kontingent 25,- (kontingent betales ved førstegangsbesøk og er semesterbasert)

Billetter kan kjøpes i døra.

Aldersgrense: 18 år.

Kommentarer: