The Colour of Pomegranates (1969)

14. Nov, 2017
Kl. 19:00
Pris: 40,- / 60,-
Event type:

The Color of Pomegranates er en biografisk film som omhandler Sayat-Nova, «Sangenes Konge», opprinnelig kalt Harutyun Sayatyan, en armensk trubadur som levde på 1700-tallet.

Sergei Parajanovs film fra 1969 er riktignok en film om Sayat-Novas liv, men der de fleste tillegger en slik sjanger en konvensjonell narrativ fortellingsstruktur, er The Color of Pomegranates stil mer poetisk og visuell enn den er bokstavelig, og filmen er nesten tømt for dialog. Det er de imponerende visuelle, og tidvis surrealistiske tablåene filmen leverer, som står i sentrum for opplevelsen. Regissøren Martin Scorsese har uttalt at å se The Color of Pomegranates er som å spasere inn i en dør til en annen dimensjon, hvor tiden har stoppet og skjønnheten fyller alt og alle. Sergei Parajanov ble arrestert flere ganger i Sovjetunionen før han døde i 1990. Sovjetunionen ønsket sosialrealisme i filmene landet produserte, og Parajanovs visuelle og provoserende stil førte til en splittelse mellom staten og mannen. I tillegg til Scorsese, var Parajanov hyllet av flere andre store regissører, som Francis Ford Coppola, Michelangelo Antonioni, Bernardo Bertolucci, Jean-Luc Godard, Federico Fellini og Andrei Tarkovskij.

English:

The Color of Pomegranates is heavily influenced by abstract and surrealist symbolism. The film tells the story of the Armenian troubadour Sayat-Nova who lived in present day Georgia and Armenia in the 1700s.

Sergei Parajanov
Sovjetunionen
1960
Blu-ray
70 min (Yutkevich-versjon)
English subtitles

Pris: 40,- / 60,- + kontingent 25,- (kontingent betales ved førstegangsbesøk og er semesterbasert)
Billetter kan kjøpes i døra.

Kommentarer: