Svarte Pantere (1992)

16. Mar, 2017
Kl. 19:00
Pris: 40 / 60,-
Event type:

Rebels with a cause!

George Bush Sr. kaster opp på den japanske statsministeren, Microsoft lanserer endelig Windows 3.1, Bjørn Dæhli kommer som et stjerneskudd med sine tre gull i Albertville og Michael Jackson-feberen herjer vilt i Norge etter konserten på Valle Hovin. Året er 1992 og norsk films store badboy Thomas Robsahm har akkurat sjokkert det norske kinopublikummet med den nervepirrende thrilleren Svarte Pantere. 25 år senere inviterer vi deg til å bli sjokkert her hos Cinema Neuf!
I filmen treffer vi en ung gruppe dyrevernsaktivister som kaller seg «Svarte Pantere», og som ikke skyr noen midler for å oppnå sitt mål. Frigjørelsen av forsvarsløse dyr som utsettes for kynisk utnyttelse! De fem maskerte ungdommene stjeler, bryter seg inn, saboterer og det som verre er i dyrenes navn, men havner etter gjentatt aktivitet plutselig i søkelyset til politiet, og når pressen og politikerne blander seg inn går det mot en knallhard konfrontasjon!
Filmen ble godt mottatt i sin samtid. Dagbladet skrev om den at «Akkurat nå trengte vi en god norsk film. Her er den!», og Bergens Tidende beskrev filmen som både «sterk og engasjerende».

Fakta
Regissør: Thomas Robsahm
År: 1992
Land: Norge
Format: 35 mm
Lengde: 90 min

Pris: 40,- / 60,-
+ kontingent 25,- (kontingent betales ved førstegangsbesøk og er semesterbasert)

Billetter kan kjøpes i døra.

Aldersgrense: 18 år.

Kommentarer: