Spesialvisning av West Beirut

22. Feb, 2019
Kl. 19:00
Pris:

Som oppvarming til årets utgave av Arabiske filmdager inviteres du til visning av West Beirut på 35 mm.

Du må ha betalt NFK-kontingenten på 25,- for å komme på visningen. Kontingenten kan også betales på stedet. Det serveres gratis pizza før filmen og du får høre litt om årets festivalprogram før vi snurrer film.

Visningen er et samarbeid mellom Arabiske filmdager, Babel filmklubb og Cinema Neuf.

Om filmen
Beirut, 1975: Borgerkrigen har nettopp brutt ut og byen er delt. Gode nyheter for Tarek og Omar, to tenåringer fra den vestlige, muslimske bydelen, siden skolen deres nå ligger utilgjengelig for dem på den østlige, kristelige siden. Sammen flanerer de gjennom gatene utstyrt med en super-8-kamera, ivrig til å utforske livet, fascinert av byen som er i voldelig oppstyr.

Regissør Ziad Doueiris lot seg inspirere av sin egen ungdomstid i det libanesiske hovedstaden, noe som gir filmen autentisk kraft og en dyp personlig innsikt. Han tar opp Libanons koloniale historie, religiøs fundamentalisme og sorgene krigen medfører, og fletter dem sammen med morsomme scener og ungdommelig lettsindighet.

Ziad Doueiri // Libanon // 1998 // 35mm // 105min // arabisk og fransk tale // norske undertekster.

Om Arabiske filmdager:
20. -24. mars 2019 går Arabiske filmdager av stabelen for niende gang. Vi er henrykte over å utvide festivalen med en dag, og i løpet av fem dager kan du synke ned i kinosetet til filmer som engasjerer, berører, opplyser og får deg til å smile. I tillegg til rundt 20 filmer fordelt på ca. 50 visninger inviterer vi til interessante debatter, vi får besøk av spennende filmskapere fra den arabiske verden, og selvsagt blir det fest og annen moro. Følg årets festivalevent her: https://bit.ly/2TcBeNC

Om Cinema Neuf:
Cinema Neuf er filmklubben ved Det Norske Studentersamfund. Gjennom hele året jobber vi for å kunne gi Oslos studenter og andre interesserte et variert filmtilbud som et supplement til de kommersielle kinoene. Lyst til å bli frivillig? Send en e-post til blimed@cinemaneuf.no!

Om Babel filmklubb:
Babel filmklubb er en studentorganisasjon ved Universitetet i Oslo, opprettet i 2007. Klubben arrangerer regelmessige visninger av filmer fra Midtøsten og Nord-Afrika på Sophus Bugges hus på Blindern. Lyst til å bli medlem? Ta kontakt med oss via Facebook, eller send en e-post til babelfilmklubb@gmail.com.

Kommentarer: