Son of the White Mare (1981)

21. Mar, 2017
Kl. 19:00
Pris: 40 / 60,-
Event type:

Kanskje det mest fargerike, psykedeliske animasjonseventyret du vil se noen gang.

På overflaten er Son of the White Mare ganske tro mot folkeeventyret. Dramaturgien, treenigheten, fantastiske vesener og mytologiske helter er noe universelt vi kan se i alle kulturer, men det er få filmer som kan måle seg når det kommer til det psykedeliske håndverket til Marcell Jankovics.

For det er fargene som står som den vitale drivkraften i denne animasjonsfilmen. Primærfarger kræsjer inn i hverandre, og både ufyselige og harmoniske sammensetninger setter sitt preg. Like sprøe er de vesenene vi møter på veien, og Jankovics spiller på alle strengene animasjonskunsten har. Rommets fysiske lover er forkastet, og de ulike animasjonsgrepene gir en svimlende, hallusinerende fortelling med vakre komposisjoner, unike karakterer og en verden basert på psykedeliske lover. Her er det bare å holde seg fast.

English:
A mesmerizing, hallucinatory adventure set in the imagined universe of Hungarian animator Marcell Jankovics. Colours, motions and character merge in an overwhelming way in this animation masterpiece.

Fakta
Regissør: Marcell Jankovics
Originaltittel: Fehérlófia
Land: Ungarn
År: 1981
Format: DVD
Legnde: 90 min

Pris: 40,- / 60,-
+ kontingent 25,- (kontingent betales ved førstegangsbesøk og er semesterbasert)

Billetter kan kjøpes i døra.

Aldersgrense: 18 år.

Kommentarer: