Natt til 8. mars: Kortdokumentarer

07. Mar, 2017
Kl. 19:00
Pris: 40 / 60,-
Event type:

I forbindelse med kvinnedagen arrangerer vi en filmkveld der vi viser korte dokumentarer av eller om kvinnelige kunstnere.

Et av høydepunktene er The Delian Mode. Dette er en dokumentar om Delia Derbyshire; en kvinnelige pioneer innenfor elektronisk musikk som særlig er kjent for å ha laget kjenningsmelodien til TV-serien Doctor Who. Dokumentaren gir et innblikk i kunstnerens liv og den intrikate og tidkrevende prosessen det var å lage elektronisk musikk uten elektroniske instrumenter.

Et annet høydepunkt er The House is Black, den eneste filmen den iranske kunstneren Forugh Farrokhzad lagde før hun døde. Denne filmen handler om hvordan det er å være rammet av spedalskhet og hvordan man kan leve med det.

Vi viser også Hammersborg – Protecting the Bygone Future, en film om Y-blokka og Høyblokka. Birgitte Sigmundstad tar for seg historien rundt den ambisiøse byggeprosjektet i regjeringskvartalet, kjølevannet etter 22. juli, og områdets uvisste framtid.

English:
Because of the International Women’s Day we are arranging an evening with short documentaries by or about female artists. One of the higlights is the docoumentary about the english electronic music pioneer Delia Derbyshire, another is about lepra by Iranian artist Forough Farrokhzad.

Fakta
Tittel: The Delian Mode
Regissør: Kara Blake
Land: Canada
År: 2009
Format: DVD
Lengde: 25 min

Tittel: The House is Black
Regissør: Forugh Farrokhzad
Land: Iran
År: 1963
Format: DVD
Lengde: 20 min

Tittel: Hammersborg – Protecting the Bygone Future
Regissør: Birgitte Sigmundstad
Land: Norge
År: 2016
Format: Blu-ray
Lengde: 17 min

Pris: 40,- / 60,-
+ kontingent 25,- (kontingent betales ved førstegangsbesøk og er semesterbasert)

Billetter kan kjøpes i døra.

Aldersgrense: 18 år.

Kommentarer: