Kwaidan (1965)

04. Apr, 2017
Kl. 19:00
Pris: 40 / 60,-
Event type:

Kwaidan er en samling av fire forskjellige japanske folkesagn, alle er laget i sin egen distinkte stil.

Kwaidan er en av de mest estetisk imponerende filmene som noensinne er laget. Regissør Masaki Kobayashi gikk kompromissløst til verks da han satt filminnspillingen til en flyhangar og malte inventaret på nytt til hver del av filmen. De fire historiene representerer de fire årstidene og har derfor alle forskjellige fargetoner og design. Et prosjekt som i moderne tid nok hadde blitt gjort digitalt, er her utført med penselstrøk og et detaljrikt produksjonsdesign som gir filmen en helt unik fargesammensetning. Kwaidan er dog mye mer enn sin visuelle slagkraft.

Filmen har et stort spenn i sine fire fortellinger. Fra små sagn om hekser i skogen til virtuose sjøkampscener fra Battle of Dan-no-ura, det mest kjente samuraislaget i japansk historie. Kobayashi skifter brått stemningen i filmen ved hjelp av dramatiske endringer i lyssetting og kameravinkler. Lurer du på hvor den klassiske japanske “horror-damen” fra filmer som The Ring og The Grudge kommer fra, er dette et godt sted å lete.

English:
A collection of four Japanese folk tales with supernatural themes. Each one of them is focusing on its own visual style.

Fakta
Regissør: Masaki Kobayashi
Land: Japan
År: 1965
Format: Blu-Ray
Lengde: 183 min

Skrevet av: Pål Gundersen

Pris: 40,- / 60,-
+ kontingent 25,- (kontingent betales ved førstegangsbesøk og er semesterbasert)

Billetter kan kjøpes i døra.

Aldersgrense: 18 år.

Kommentarer: