De 7 dødssyndene (2000) – 35mm

12. Oct, 2017
Kl. 19:00
Pris: 40,-/60,-
Event type:

Norsk filminstitutt inviterte høsten 1999 syv unge norske regissører til å tolke hver sin dødssynd, og resultatet ble denne enestående episodefilmen, bestående av syv moralske dilemma som utspiller seg i år 2000.

Vi får se at ulykkelige Wenche får spørsmål av Bo fra Statistisk Sentralbyrå om livskvalitet, Den troende Ole Petter frykter at Gud ikke tror på ham, Geir får problemer når han skal oversette en fransk film til norsk og andre mennesker havne i vanskelige moralske og etiske situasjoner. På regissørsiden av filmen finner vi kjente navn innen norsk film som Margaret Olin, Ørjan Karlsen og Marit Åslein, og blant manusforfatterne kan man legge merke til navn som Maria Sødahl, Harald Eia og Bård Tufte Johansen.

De syv dødssyndene (Hovmod, fråtseri, vrede, likegyldighet, grådighet, misunnelse og utukt) ble fastsatt i katolisismen av Pave Gregor den Store på 500-tallet, og har vært et kjent motiv i kulturen, helt fra Dantes «Skjærsildberget» i Den gudommelige komedie til filmen Se7en av David Fincher. Som i sistnevnte får vi se kardinalsyndene i en moderne drakt, 2000 år etter kristi fødsel.

Må ikke forveksles med tv-serien til Kristopher Schau!

Ørjan Karlsen, M. Olin, M. Sødahl, F. Mosvold og L. Gud
2000
Norge
Ingen undertekster
35 mm
60 min

Pris: 40,- / 60,- + kontingent 25,- (kontingent betales ved førstegangsbesøk og er semesterbasert)
Billetter kan kjøpes i døra.

Kommentarer: