Byttinger (1991)

20. Apr, 2017
Kl. 19:00
Pris: 40 / 60,-
Event type:

Syv kriminelle ungdommer reiser fra storbyjungelen, til fjellheimen. Rehabiliteringsoppholdet blir en kamp om liv og død.

I folketroen, fantes oppfatningen om at underjordiske vesener kunne bytte et menneskebarn, med et barn av underverdenen. Dette skjedde som oftest, når babyen lå i vuggen, og mor fikk seg litt søvn. Spesielt risikofylt var tiden før barnet ble døpt. Barnet fra underverdenen var ofte vanskapt, stygg å se på, vanskapt hode og deformerte lemmer. Ble det oppdaget at barnet var blitt byttet ut, var det vanlig å plage barnet helt til de underjordiske byttet tilbake det vanskapte barnet.

I Sigve Endresens Byttinger fra 1991, er barnene ungdommer med mer sosiale skavanker. De urbane ungdommene har levd deres korte liv, med prostitusjon, dop, vold og flukt. Tillit og kjærlighet har det vært lite av. Med et håp om å forbedre ungdommenes liv, tar to sosialarbeidere ungdommene med til en isolert seter, langt inn i fjellheimen. De har troen på at naturopplevelse er riktig medisin for gruppen med destruktive ungdommer. Mislykkes de, så venter fengselet. Men i fjellheimen venter noen overraskelser ingen var forberedt på, og overlevelsen krever et samarbeid …

Fakta
Regissør: Sigve Endresen
Årstall: 1991
Land: Norge
Format: 35mm

Pris: 40,- / 60,-
+ kontingent 25,- (kontingent betales ved førstegangsbesøk og er semesterbasert)

Billetter kan kjøpes i døra.

Aldersgrense: 18 år.

Kommentarer: