16mm-festivalen 2017

Kategori: Filmrull

Den tredje 16mm-festivalen gjennom tidende blei gjennomført fra 30. mars til 1. april. Festivalen begynner nå virkelig å bli en årlig tradisjon som har funnet sin plass i Oslo festivaljungel!

Festivalen hadde også i år et godt besøkstall der den største publikumssuksessen var torsdagens visning av klasikeren 2011: en romodyssé der live pønkemusikk blei inkorporert flere steder i filmen. Dette blei etterfulgt av den tradisjonsrike åpningstalen og etterfølgende fest. Fredagen og lørdagen fyltes med tre filmer på hver av dagene der den siste var stumfilmkonserter. Det blei en salig stemning i salen da Lovalova spilte til stumfilmklassikeren Tol’able David og gjorde denne allerede følelsesladde filmen til en opplevelse til frammøtte seint vil glemme. Festival blei avslutta lørdag med et bestillingsverk fra de dyktige musikerne fra Lysne6 som akkompagnerte den russiske klassikeren Moren.

Vi vil takke alle de frammøtte under festivalen og benytte anledninga til å ønske velkommen igjen neste vår!

 

Bilder tatt av Studentenes fotoklubb kan finnes her: https://www.flickr.com/photos/studentenesfotoklubb/sets/72157679640126932

Kommentarer: