Besøk av Bredo Greve

Kategori: Uncategorized

19.01.17 var Cinema Neuf så heldige å få besøk av Bredo Greve i forbindelse med visningen av Heksene fra den forstenede skog (1976). Det var et privilegium for alle de fremmøtte å få møte Norges fremste kult-regissør.

Før filmen fikk publikum en kort innføring i tankegodset bak filmen, deriblant bøkene til den peruviansk-amerikanske forfatteren og antropologen Carlos Castaneda. Regissøren fortalte om sin bakgrunn, sitt virke og sin filmkarriere, deriblant også om sitt senere arbeid med filmen om Alta-aksjonen, La elva leve! (1980), og om hendelsene rundt. For anledningen ble det også visning av Greves kortfilm Vi er alle broilere (1972) på 16mm, en film med beslektet tematikk, som klart kan kobles til hovedfilmen.

Etter filmen ble det spørsmålsrunde, og regissøren svarte villig på det som kom av spørsmål om denne utilgjengelige kultfilm-perlen. Det var en ære å få oppleve en av norsk filmhistories mest omtalte, mest spesielle, men også minst tilgjengelige filmer.

 

Bredo Greve holder innledning før visningen av Heksene fra den forstenede skog (1976) 19.01.17.

Kommentarer: