Besøk av Espen Thorstenson, Sajid M. Hussain og Halvor Næss

Kategori: Filmrull, Jenny, Regissørbesøk

1. desember 2016 var Cinema Neuf så heldige å få besøk av regissør Espen Thorstenson i forbindelse med visningen av Bak sju hav (1991). Med seg hadde han hovedrolleinnehaver Sajid M. Hussain og fotograf Halvor Næss.

Regissøren, fotografen og hovedrolleinnehaveren delte rikt på minnene fra dengang, om hvordan de ble kjent, og om reisene de hadde sammen. Det var kanskje spesielt interessant å høre om hvordan Thorstenson gjennom sitt møte med Pakistan og de pakistanerne han møtte dengang, deriblant nå avdøde medregissør Saeed Anjum, ble utfordret på sin forforståelse av både de menneskene som hadde kommet til Norge, og det landet og det livet de kom fra. At han hadde lært mye var det ingen tvil om, og denne lærdommen fikk publikum dengang, såvel som nå, ta del i.

Det hører også med til historien hvilken rolle filmen fikk i skolen i sin samtid, og hvordan den helt frem til våre dager har dukket opp på pensum i ulike sammenhenger. Både regissøren og publikum kunne etter gjensynet også bekrefte at filmen fremdeles er aktuell, trass i at den fyller 25 år i år, og en får håpe at den vil kunne gi et like stort inntrykk på de som vokser opp i dag, som den gjorde på oss som vokste opp på 90-tallet.

På 35mm filmrull – såklart!

 

Cinema Neuf fikk besøk av Espen Thorstenson, Sajid M. Hussain og Halvor Næss i forbindelse med visningen av Bak sju hav (1991) 01.12.16.

Cinema Neuf fikk besøk av Espen Thorstenson, Sajid M. Hussain og Halvor Næss i forbindelse med visningen av Bak sju hav (1991) 01.12.16.

Kommentarer: