Besøk av Hans Otto Nicolayssen

Kategori: Filmrull, Regissørbesøk, Uncategorized

Torsdag 17/11-16 var vi så heldige å få besøk av regissør Hans Otto Nicolayssen i anledning visningen av Krypskyttere (1982). Filmen viste seg å være forbausende dagsaktuell.

Regissøren, som også er mannen bak den kjente komedien Plastposen (1986) med Jon Skolmen, fortalte om bakteppet for filmen, et Norge midt mellom øst og vest og med en ufrivillig rolle i en kald krig. Dette føltes merkelig aktuelt, da forholdet mellom de to superstormaktene på hver sin side av Atlanteren har opplevdes å kjølne noe til de siste årene, etter en lang epoke med fredelige gemytter etter Berlin-murens fall.

Det var også morsomt å se noen av tidens unge kjente fjes på rollelisten. Av disse kan det nevnes både Eldar Vågan, Nils Gaup og Hans Rotmo som krydrende innslag blant de etablerte skuespillerne. Sistnevnte hadde også en karakteristisk sangopptreden i beste protestvise-stil. En sammenhengende glede i sort-hvitt CinemaScope, på 35mm filmrull – såklart!

 

Hans Otto Nicolayssen besøkte Cinema Neuf i anledning visningen av Krypskyttere (1982) 17.11.16.

Hans Otto Nicolayssen besøkte Cinema Neuf i anledning visningen av Krypskyttere (1982) 17.11.16.

Kommentarer: